News

2012 Nov 13

Uljanik plovidba prodaje tankere Pula i Ebony

Prošlog tjedna su se predstavnici SPH (P. Brazzoduro i V. Svalina) u Puli sastali s predstavnicima uprave Uljanik plovidbe d.d. (D. Petričević i I. Budisavljević) da bi razgovarali o potezima koje vuče uprava u svezi poboljšanja financijske situacije. Najavljeno je da je Uljanik plovidba  prisiljena,  zbog niskih vozarina i žestoke nelojalne konkurencije, prodati tankere-blizance Ebony i Pula.

Ebony, čija se predaja novom vlasniku (Thome/Champion) uskoro očekuje, koji je dosad plovio pod hrvatskom zastavom, nastaviti će ploviti pod NIS zastavom. Novi vlasnik je časnicima ponudio nastavak plovidbe, a ostali članovi posade ostaje na raspolaganju Uljanik plovidbi. Časnici će kod novog vlasnika ploviti pod uvjetima kolektivnog ugovora kojeg je nedavno SPH potpisao s nroveškom udrugom brodara. Ebony je izgrađen 2004. godine (IMO 9290608, gt 27.547, dwt 46.938).

Pula je već promijenila vlasnika ( BM Product Tanker AS), ali ga je Uljanik plovidba uzela u bare-boat charter, jer je planirano da se brod otkupi kroz najam. Na zahtjev kupca brod je izvijesio zastavu Marshall Islandsa. Na brodu ostaje u potpunosti hrvatska posada i u potpunom je managementu je Uljanik plovidbe. Pula je izgrađena 2006. godine (IMO9341146, gt 27.547, dwt 47.300).

pročitajte više

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category