News

2012 Oct 31

U pomorsku infrastrukturu PGŽ-a uložiti će se oko 40 milijuna kuna

Obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak najavio je nastavak ulaganja Primorsko-goranske županije (PGŽ) u pomorsku infrastrukturu s ukupno 40 milijuna kuna.

Od 40 milijuna kuna, oko 24 milijuna kuna udruženo je kroz Investicijski fond u županijskim lučkim upravama, a oko 16 milijuna kuna osigurava se dijelom iz županijskog proračuna te iz potpora države, prije svega Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze Gerhard Lempl pojasnio je da se u Investicijski fond županijskih lučkih uprava udružuju sredstva iz proračuna županije koja se prihoduju od koncesioniranja pomorskog dobra i naplate naknade za korištenje brodica.

Drugi dio sredstava udružuju županijske lučke uprave, oko 20 posto od lučkih pristojba, što je oko 2,5 milijuna kuna na godinu.

Od predviđenih radova vrijednih oko 40 milijuna kuna, do kraja godine planira se da će financijski biti ostvareni projekti vrijedni oko 24 milijuna kuna.

Sve županijske lučke uprave, osim crikveničke, dostavile su zahtjeve za investicije, a Lempl je izdvojio projekt proširenja trajektnog pristaništa u Valbiski vrijedan 16 milijuna kuna, produženje mula u luci Martinščica vrijedan 8 milijuna kuna te uređenje luke Valun s 1,2 milijuna kuna.

pročitajte više

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category