News

2012 Oct 05

U Dubrovniku počeli pregovori s Norveškom udrugom brodara

U srijedu, 3. listopada, u Dubrovniku su započeli pregovori između predstavnika Sindikata pomoraca Hrvatske, Norwegian  Maritime Officers' Association, Norwegian Union of Marine Engineers, Norwegian Seafarers' Union i Norwegian Shipowners' Association u svezi izmjena kolektivnih ugovora koji se primjenjuju za hrvatske pomorce na NIS brodove i na brodovima pod drugim zastavama koji su pod kontrolom norveških brodara.

U pregovorima sudjeluju Predrag Brazzoduro, Vladimir Svalina, Branko Berlan, Vladimir Glavočić i Romano Perić (SPH), Bernhard Lie- Nielsen, Line Heimstad i Hilde Gunn Avlop (norveški sindikati), Pal Tangen, Hage Ajer Petterson, Geir Larsen, Oeivind Staerk i Sverre Jacob Mehn (norveški brodari) te Ivan Božić (CROSMA).

Prije početka pregovora Eric  Superina održao je kraću prezentaciju rada Maritime Connectora.

Do sada otvorena su pitanja o mogućim posljedicama za hrvatske pomorce na norveškim brodovima ulaskom Hrvatske u EU u svezi socijalnog paketa. Dogovoreno je da svi sudionici još jednom podsjete nadležne državne administracije da se čim prije riješi taj problem. A nastavljeno je o posljedicama odluke norveškog brodara Gearbulk koji je donio odluku da će otkazati svim hrvatski pomorcima. Zajednički je stav da trebao postojati socijalni dijalog između brodara i sindikata prije objavljivanja takve odluke te da će se nastojati da takva praksa ne nastavi u budućnosti.

Pregovori se nastavljaju.
 

pročitajte više

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category