News

2014 Jan 21

Španjolci grade dva broda u "3. maju"

Uprava Uljanika ugovorila je sa španjolskom kompanijom Marflet gradnju dva broda za prijevoz naftnih proizvoda i kemikalija u riječkom brodogralištu »3.maj«, objavljeno je jučer na stranicama Zagrebačke burze. Riječ je o dvama identičnim tankerima nosivosti 50.000 DWT-a, duljine 183 metra i širine 32 metra, a rok isporuke za prvi je konac 2015. godine, dok je isporuka drugoga predviđena za 2016. godinu.

Time su, nakon što je koncem prošle godine objavljeno da će Uljanik zajedno sa splitskim Jadroplovom u »3. maju« graditi četiri bulk carriera, ugovoreni prvi brodovi za stranog naručitelja nakon gotovo godinu dana, koliko je prošlo otkad je posljednji od tankera za švedski Wisby tankers skliznuo s navoza riječkoga škvera. O gradnji dvaju brodova za Španjolce u »3. maju« se nagađa već mjesecima, a prije nekoliko mjeseci započeli su i pregovori s predstavnicima Marfleta, no bili su prekinuti, navodno zbog zdravstvenih teškoća vlasnika.

Šutnja »Uljanika«
Iz uprave »Uljanika« jučer nije bilo moguće dobiti nikakve detalje vezane uz zaključenje posla s Marfletom, pa tako ni vrijednost aranžamana, no upućeni tvrde kako se radi o brodovima za prijevoz produkata nafte i kemikalija IMO tipa 2, čija vrijednost na tržištu, s obzirom na kapacitet i karakteristike, ne bi trebala biti manja od 40 milijuna dolara.

Španjolski Marflet inače je dobro poznati naručitelj u Uljaniku, što potvrđuje i kratak pregled flote tog brodara koju čini pet brodova, svi izgrađeni u pulskom škveru, između 1998. i 2006. godine. Četiri od pet brodova u floti gotovo su identičnih karakteristika kakve se navode u šturom priopćenju »3. maja« o gradnji novih brodova, pa je vjerojatno riječ o svjevrsnom nastavku serije tankera za Španjolce.

U »3. maju« vijest o ugovaranju dvaju novih brodova dočekana je s olakšanjem, jer je riječ o prvom »pravom« poslu nakon gotovo godinu dana tijekom kojih su se u škveru gradile isključivo barže, što nije bilo ni približno dovoljno za zapošljavanje svih kapaciteta brodogradilišta.

– Ovome smo se nadali, nakon što je najavljena gradnja četiri broda za Uljanik i Jadroplov. U ime radničkog vijeća i Sindikata metalaca pozdravljam odluku uprave Uljanika da se ovi brodovi grade u »3. maju«, kazao je predsjednik Radničkog vijeća i povjerenik Sindikata metalaca u »3. maju« Juraj Šoljić, ipak dodajući kako nije zadovoljan zbog netransparentnosti u restrukturiranju i korištenju sredstava.

– Podsjećam na 800 milijuna kuna što ih Uljanik i država trebaju uložiti u »3. maj«, a o brizi države najbolje govori podatak da još nije imenovan ni predstavnik nadležnog ministarstva u Nadzornom odboru društva, kazao je Šoljić.

Čekali mjesecima
U Sindikatu Istre i Kvarnera o zaključenju posla sa Španjolcima nisu dobili nikakve podrobnije informacije od uprave, iako se na potpis ugovora čekalo mjesecima. Povjerenik Vedran Sabljak ipak ocjenjuje pozitivnim što će osigurati zaoposlenost kapaciteta dok se, kako očekuje, ne ugovori još novogradnji.

– To je standardni tip tankera kakav se već gradio u Uljaniku, za čiju je gradnju u »3. maju« potrebno oko pet do šest mjeseci. Kada se tome pribroji vrijeme potrebno za pripremu dokumentacije i opremanje, na njima će biti posla za godinu i pol dana, uz gradnju barži i brodova za Uljanik i Jadroplov, s tim da se to vrijeme može skratiti ako iz Uljanika dobijemo gotovu projektnu dokumentaciju. Duboko se nadam da ćemo u međuvremenu ugovoriti dovoljan broj novogradnji koji će nam osigurati poslovanje na dulji rok, kaže Sabljak.

Novim poslovima nadaju se i u Sindkatu »3. maja«, čiji predsjednik Željko Maričić ističe kako je posebno važno da to budu ugovori sa stranim naručiteljima.

– Naše je brodarstvo, nažalost, kao i država u dubokoj krizi, pa je znatno lakše osigurati sredstva za novogradnje za strane kompanije. Ovaj posao dobar je pokazatelj da se ujedinjenje dvaju brodogradilišta odvija na pozitivan način, ocjenjuje Maričić.

Inače, sa stranim naručiteljima, ovoga puta iz Njemačke, uprava Uljanika navodno pregovara o gradnji najmanje dva tankera u »3. maju«, no potvrdu tih pregovora nije bilo moguće dobiti.

Nadzorni odbor »3. maja« u ponedjeljak je dao suglasnost za gradnju četiri bulk carriera za Uljanik i Jadroplov, koji bi se trebali graditi u riječkom brodogradilištu, s rokovima isporuke od 2015. do konca 2017. godine.

Teglenice vrijedne 100 milijuna dolara

Riječko brodogradilište sa švedskim Wisbyjem do sad je ugovorilo izgradnju čak 45 teglenica, od kojih je 30 za prijevoz sirove nafte, 12 za prijevoz asfalta i tri za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG). Gradnja zadnjih deset barži za prijevoz sirove nafte te tri za LPG osnažena je ovoga tjedna, čime je vrijednost posla s teglenicama narasla na oko sto milijuna dolara što je, ističu u riječkom brodogradilištu, približno vrijednosti tri do četiri broda kakve su u posljednje vrijeme gradili.

Dosad samo barže

Riječko brodogradilište od kad posluje unutar Uljanik grupe gradilo je isključivo barže, a trenutno se u Rijeci oprema brod »Valovine«, novogradnja dotegljena iz pulskog škvera kako bi se osigurala kakva-takva zaposlenost opremnog doka u »3. maju«. Taj bulk carrrier je naručila Uljanik plovidba koja je u međuvremenu odustala od narudžbe.

Izvor: www.novilist.hr; Marinko Glavan, Orjana Antešić

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category