News

2013 Sep 24

Sindikat pomoraca hrvatske: Ministru bi uskoro mogla 'krepati krava'!

Za dubrovački Portal Oko glavni tajnik Predrag Brazzoduro progovorio je o problemima s kojima se pomorci susreću svakodnevno.

- Ulazak u EU našu je administraciju očigledno iznenadio, kao snijeg u decembru zimske službe. Ministar Siniša Hajdaš Dončić očigledno još analizira novonastalu situaciju. Bojim se da će sve završiti kao i s onom jadnom kravom za koju je Mujo imao još puno ideja, čitaj analiza, a ona krepala od gladi. No da ne kaže da mu nismo rekli... - kazao je glavni tajnik sindikata pomoraca i koordinator ITF-a za Hrvatsku kapetan Predrag Brazzoduro koji je u sindikat došao iz bivše Jugolinije s iskustvom od skoro 18 godina navigacije. Brazzodura smo uhvatili na poslovnom putu u Dubrovniku i bio je više nego raspoložen da nam odgovori na par blic pitanja.


Kako je ulazak Hrvatske u EU utjecao na status hrvatskih pomoraca na inozemnim ili nacionalnim kompanijama?
Ulazak u EU je našu administraciju očigledno iznenadio, kao snijeg u decembru zimske službe. Na svu sreću da smo uspjeli ostvariti dogovore s kompanijama koje ukrcavaju hrvatske pomorce, pa promjenama sustava posredovanja u zapošljavanje spasili oko 1000 radnih mjesta za hrvatske pomorce. Tu treba u prvom redu naglasiti izuzetno pozitivnu ulogu nekih od posrednika u zapošljavanju pomoraca , a administracija u ocijeni od 1-5 ima minus dva. Recimo i to da smo kod talijanskih brodara s brodovima u drugom talijanskom registru postali konkurentniji, pa se nadam da će se ta novonastala prednost iskoristiti za otvaranje novih radnih mjesta. Kod domaćih brodara EU nije donio puno promjena. Nažalost Ministar pomorstva Siniša Hajdaš Dončić očigledno još analizira novonastalu situaciju i ono što EU nudi i sugerira kao pomoć nacionalnoj floti. Bojim se da će sve završiti kao i s onom jadnom kravom za koju je Mujo imao još puno ideja, čitaj analiza, a ona krepala od gladi. No da ne kaže da mu nismo rekli.
Brodari u Hrvatskoj, članici EU, imaju preporuku i mogućnost da ne plaćaju porez na dobit, kroz tonnage tax sustav. Pa čak do povrata uplate 'tonnage taxe' kod ovako lošeg tržišta. Pomorci imaju preporuku i pravo da ih država, članica EU, subvencionira na način da su oslobođeni plaćanja poreza za zarade na brodovima u međunarodnoj plovidbi do NULA poreza. Da im država subvencionira obvezna davanja zdravstveno i mirovinsko do nula plaćanja s njihove strane. Sve to stoji u EU dokumentima kao moguća državna subvencija brodarstvu. EU je prije preporuke komisije izvršio sve analize, pa Ministar može, hvala Bogu, pročitati samo četiri A, papira. Valjda će uhvatiti vremena i za to. Samo da 'krava ne krepa' u međuvremenu, a jako je blizu toga.


Znači dijalog s Ministarstvom pomorstva baš i ne postoji?
Dijalog s Ministarstvom ili bolje rečeno Ministarstvima postoji, ali je usporen. Nedavno je Ministar izjavio da on treba vremena da analizira prije donošenja odluke. Nažalost pomorstvo nije spremno na čekanje da Ministar shvati, jer ako nije do sada neće nikada. Tako da je dijalog, i kad ga ima, za sada samo trošak (u svakom pogledu).

Vidite li svijetlu budućnost za Hrvatsku kao pomorsku zemlju?
Ne vidim Hrvatsku kao pomorsku zemlju. No na žalost ne vidim ni pomake koji bi je učinili pomorskom. Nadam se da neću pod stare dane učiti Tagalog kao neki mlađahni direktori naših brodarskih kuća, da bi komunicirao s članstvom i državnom administracijom u pomorstvu.

Planirate li kakve akcije za bolje radne i životne uvjete pomoraca u RH u bliskoj budućnosti?
Akcija za poboljšanje životnih i radnih uvijeta pomoraca je stalna. Konvencija o radu pomoraca 2006. je neispitano oruđe (ili oružje) u tom nastojanju da se socijalni i radni uvjeti pomoraca dovedu na prihvatljivu razinu. Trebamo ga početi dnevno provjeravati, a kroz posebne akcije organiziranu u hrvatskim lukama tijekom novembra.

Što po vašem mišljenju pomorci znače za Hrvatsku? Izvan granica su priznati kao vrsni pomorci...
Vrsnost pomorskog znanja je priznanje naciji koje predstavlja veliki kredit. No njega treba održavati, 'paziti i maziti', jer stekle su ga generacije upornim, ozbiljnim i mukotrpnim radom. Vjerujem da je svima jasno kolika je uloga pomoraca u Hrvatskoj ako kažem da je to populacija koja donosi gotovo milijardu američkih dolara u hrvatske banke tijekom godine. Ima li još takvih zanimanja?

Kako pomorci koji rade na inozemnim kompanijama mogu doći do vas?
Kontaktom preko e-maila, telefona, faxa. Brojevi su objavljeni na stranicama SPH, ali i na stranicama ITF-a, Pomorci mogu podignuti aplikacije za mobitel, iPad a gdje su kontakti svih inspektora, koordinatora i sindikata u svijetu kojima se mogu obratiti za pomoć. Jasno da je za punu uslugu NUŽNO biti članom sindikata.

Kako im pomažete? Postoji li kakva procedura?
Na sve moguće načine od organiziranja industrijskih akcija protiv brodara, najčešće sekundarnih, bojkot broda od strane lučkih radnika do sudskih postupaka. Svakako. Pomoć članovima s plaćajućom članarinom je obveza, pomorcima koji plove na brodovima koji su pokriveni ITF ugovorom, a nisu članovi pomoć je ograničena na tumačenje kolektivnog ugovora (prava i dužnosti), svim ostalima se pomoć pruža ovino o interesu članstva. Tako se može dogoditi da se plate i sudski troškovi u rješenju problema ne člana, ako će se kroz taj proces pomoći članstvu.

S kakvim upitima i problemima vam se pomorci najčešće obraćaju?
Upiti naših pomoraca najčešće su vezani za probleme obveznog osiguranja i poreza, a potom slijede problemi na brodu. Kršenje ugovora o radu na razne načine, a najčešće neisplatom plaće.

Postoji li ured SPH u Dubrovniku? Da li je otvoren svim pomorcima?
Postoji i otvoren je svim pomorcima bez obzira na članstvo u SPH. Voditelj ureda je ujedno i Inspektor Intrenational Transport Workers Federation (ITF-a) kolega Romano Perić koji je na tu dužnost došao s brodova za kružna putovanja, a pomorski je kruh počeo gristi u Atlantskoj plovidbi. Morma dodati da kad kažem SVIM pomorcima onda podrazumjevam ne samo članove ili ne članove sindikata već i na sve pomorce svijeta bez obzira na nacionalnost. Tako su otvoreni svi naši uredi u Grvatskoj od Rijeke preko Zadra, Šibenika, Splita i konačno Dubrovnika.

Imate li poruku za hrvatske pomorce?
Da, zajedno smo jači.

Izvor: sph.hr

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 1 No

Other News by Category