News

2013 Feb 22

Pomorska škola Split: Brodostrojari dobili simulator

Pomorska škola Split je dobila simulator strojarnice vrijedan 300 tisuća kuna koji zadovoljava sve zahtjeve STCW-2010. konvencije. Kako nam kazuje ravnatelj Dragan Pavelin, do sada su imali zastarjelu opremu s obzirom na izmjenu konvencije. Na najmodernijem simulatoru strojarnice sada će se obučavati 60 učenika viših razreda brodostrojara i ribarsko-nautičkih tehničara.

Simulator je sastavljen od šest učeničkih mjesta i jednog nastavničkog, te dvije upravljačke konzole. Toma Gvozdanović, prof. strojarske grupe predmet, naglašava da su sredstva za kupnju vrijednog simulatora sakupljena zahvaljujući snalažljivom rukovodstvu škole.

Pomorska škola je prošle godine kupila i GMDSS uređaj za komunikaciju vrijedan 400 tisuća kuna i to od sredstava dobivenim obrazovanjem odraslih i iz donacija tvrtki. Na njemu ući 75 učenika viših razreda nautičara.

- Škola je sada u potpunosti modernizirana, no uvijek se nešto može poboljšati. Tako radimo na projektu vanjskog učilišta – poligona za protupožarnu zaštitu i za traganje i spašavanje na moru. Izrada programa vrijednog 10 milijuna kuna je u tijeku, a financira se iz fondova EU-a, a 1,5 milijuna kuna daje Županija splitsko-dalmatinska. Poligon bi se trebao urediti uz obalu između Omiša i Trogira, a zauzimao bi 45 metara obale – kaže ravnatelj Pavelin.

read more

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category