News

2013 May 02

Pomorac Goran Mustapić oslobođen otpužbi u Panami

Hrvatski pomorac Goran Mustapić (40) iz Dugopolja oslobođen je nakon 11 mjeseci na suđenju u Panami, gdje je bio optužen za posjedovanjem droge, izvijestio je Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH), koji je informaciju o tome dobio iz hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu.

Glavni Tajnik SPH-a Predrag Brazzoduro izjavio je jutros Hini kako je Mustapić, koji je plovio na talijanskom brodu MSC Fabienne kao mazač, oslobođen po svim točkama optužnice. Odluka panamskog suda donesena je u petak, a hrvatski pomorac se za sada još nalazi u Panami.

Oslobađajuća odluka panamskog suda Hini je također potvrđena iz veleposlanstva Republike Hrvatske u Washingtonu.

Sindikat pomoraca Hrvatske je odlučio da oslobođenom hrvatskom pomorcu plati repatriciju. Brazzoduro ističe kako Mustapić nije bio član sindikata, ali se sindikat odlučio za pomoć zbog težine situacije i solidarnosti. Napominje i kako je obitelj pomorca u teškom financijskom stanju.

Goran Mustapić je početkom lipnja prošle godine uhićen u Panami te optužen za posjedovanja droge. Odmah po uhićenju Sindikat pomoraca Hrvatske je kontaktirao talijanskog brodara MSC u gradu Piana di Sorrento te hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu.

Također SPH je bio u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Washingtonu koje je nadležno za područje Paname i koje je angažiralo panamskog odvjetnika.

Hrvatski pomorac Mustapić je uhićen u jednom lokalu gdje je pronađena droga i stalno je tvrdio da droga (tekući kokain pohranjen u kutiji za cipele) nije bila u njegovom posjedu. Panamska policija je tvrdila da je Mustapić u kafiću bio u društvu jednog Crnogorca i Kolumbijca te da su se sumnjivo ponašali.

Izvor: www.novilist.hr

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category