News

2013 Jul 11

Luka Rijeka: Svečano puštena u rad nova obala terminala Brajdica

Oko 30 milijuna eura investicije, povećanje dubine obale na 14 metara, mogućnost servisiranja kontejnerskih brodova dužine do 370 metara i maksimalni kapacitet od 600.000 TEU-a, najvažnije su vrijednosti nove obale kontejnerskog terminala Brajdica, koja je simbolično otvorena puštanjem nekoliko stotina balona u zrak uz zvuke navijačke pjesme »Ajmo Rijeka«.

Kako je riječ o združenom projektu javno-privatnog partnerstva, okončanje najveće investicije u riječkoj luci u njezinoj novijoj povijesti, ispratio je niz uzvanika i poslovnih partnera, počev od agenata, špeditera, brodara i svih ostalih uposlenih na riječkom prometnom pravcu. Vrpcu za otvaranje terminala prerezali su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, viši potpredsjednik za Europu i Bliski istok tvrtke ICTSI, Fernando L. Gaspar i djelatnica Jadranskih vrata, Đurđica Vrban.

Poštivan rok

Član Uprave tvrtke Jadranska vrata Phillip Marsham naglasio je kako je otvaranje terminala uz poštivanje ambicioznog roka do početka srpnja i ulaska Hrvatske u EU, veliki uspjeh i priznanje uloženom naporu svih djelatnika tvrtke i njezinih partnera.

– Brod s dva post-panamax kontejnerska mosta i 6 kontejnerskih mostova za skladišni prostor i drugom opremom vrijednom ukupno 23 milijuna eura, stigao je ovdje 20. svibnja, a oprema je već u funkciji. Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji projekta s kojim će Rijeka postati značajna luka u regiji.

Dobili smo novih 320 metara obale i sada očekujemo daljnja ulaganja u razvoj željeznice i nastavak podrške i suradnje hrvatske Vlade i lokalnih vlasti. Jako mi je drago što me prije nekoliko dana i riječki gradonačelnik nazvao i kazao kako više ne može prepoznati svoj grad, a to je bilo nakon što je vidio svjetla na novim dizalicama i drugoj opremi s kojom smo počeli raditi na Brajdici, rekao je Marsham.

Napomenuo je i kako je u razvoj Brajdice uloženo 30 milijuna eura nakon čega će uslijediti investicija od dodatnih 35 milijuna eura u narednim godinama s ciljem povećanja godišnjeg prometa na 245.000 TEU-a do 2015. godine.

Kazao je i kako postoje planovi povećanja dubine mora na novoj obali do dubine od 14,5 metara.

Regionalni viši potpredsjednik za Europu i Bliski istoka ICTSI-a, Hans Ole Madsen, priznao je vlastite sumnje da će već 1. srpnja terminal biti u operativnoj funkciji, jer je smatrao da je rok prekratak i teško dostižan.

– Drago mi je da smo uspjeli i što će ovaj prostor uskoro biti ispunjen kontejnerima. Brajdica je terminal za jugoistočnu Europu i Balkan, koji će rasti paralelno s razvojem željeznice, kazao je Madsen.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić naglasio je kako ovaj projekt pokazuje da državna i privatna ulaganja u javno-privatnom partnerstvu itekako mogu biti uspješna u Hrvatskoj.

– Riječka luka će postati svojevrsni gateway Europe i nadovezati se na europske prometne koridore, koje možemo aktivno razvijati uz korištenje sredstava iz europskih fondova. U ime Vlade mogu obećati da ćemo se brinuti o tome da riječka luka ostvari rast prometa idućih godina, dioničari mogu biti u to sigurni, rekao je Hajdaš Dončić.

Predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić podsjetio je kako je cijeli projekt započeo još 2011. godine potpisivanjem ugovora o partnerstvu Luke Rijeka i ICTSI-a.

Iskorak za grad

– Taj ugovor i partnerstvo se maksimalno poštuju. Svaki treći kontejner s Brajdice servisira se na poslu punjenja i pražnjenja na nekom od terminala Luke Rijeka i rezultati se vide, rekao je Devčić, na čije se riječi nadovezao ravnatelj Lučke uprave Vlado Mezak ocjenjujući kako je Rijeka s novom obalom Brajdice postala kompetitivna luka za konkurente na sjevernom Jadranu.

Dodao je kako je Lučka uprava Rijeka u novu Brajdicu investirala oko 14 milijuna eura.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel podsjetio je na mnoge sumnje i upitnike oko realizacije projekta širenja Brajdice. Te su se sumnje pokazale bez osnova.

– Ovo je najbolji put da riječka luka postane jedna od najvažnijih luka jugoistočne Europe i vrati se u zlatno povijesno razdoblje kada je dolazak željeznice iz dva pravca i početak izgradnje luke, označio snažan razvojni iskorak grada i regije, kazao je Obersnel uz konstataciju kako će mogućnost servisiranja dva broda istovremeno, kao i povećanje dubine mora Rijeku učiniti konkurentnom ostalim lukama sjevernog Jadrana.

Slavko Linić: Luka na Krku je nerealna

Ministar financija Slavko Linić također je bio među uzvanicima, te je nakon svečanosti prokomentirao okončanje investicije na Brajdici.

– Kao tadašnji gradonačelnik pamtim roterdamsku studiju koju je izradila Lučka uprava Rijeka s tadašnjim ministrom, koji je rekao da Rijeka nikada neće premašiti promet od 20.000 TEU-a, te se ne isplati ulagati. To je bilo 1998. godine, a sada vidimo da imamo kapacitet od 600.000 TEU-a i da je to tek prva faza.

Našli smo prave partnere, promijenili smo način razmišljanja i Rijeka je danas na putu da bude važna luka Europske unije. Ovdje će mnogi Riječani moći naći posao, bilo na terminalu ili drugim djelatnostima. Luka nosi razvoj Rijeke, zbog toga sam i želio doći ovdje, iako izbjegavam protokole.

Poruka je da se isplati biti uporan i ne treba se bojati stranaca, jer bez njih ovoga ne bi bilo.

Vi ste bili kritični prema projektu Zagrebačke obale. Kako danas gledate na njega?

– Zagrebačka obala je bila prvi projekt kontejnerskog terminala, ali zbog niza problema i lošeg vođenja projekta od države i Lučke uprave, išlo se na Brajdicu kao prijelazno rješenje.

Sa Zagrebačkom obalom imamo perspektivu kapaciteta od 1,2 milijuna TEU-a. Ja sam bio protiv da isatovremeno idemo i na treći terminal na Krku s kapacitetom većim do 2 milijuna TEU-a, jer je to nerealno i predstavlja zlouporabu prostora. Ako već ide nova luka na Krku onda ne može ići Zagrebačka obala.

Ili jedno ili drugo. Ova dva terminala u Rijeci moraju biti u funkciji najmanje 15 do 20 godina, jer treba uložena sredstva vratiti. Kad gledamo povijest riječke luke u socijalističkoj Hrvatskoj vidjet ćemo da je Zagrebačka obala uvijek bila okosnica razvoja.

Napustiti taj projekt i ići prema novoj lokaciji na Krku je nerealno i bilo bi razbacivanje novaca.

Izvor: novilist.hr; Darko Pajić

Do you like this article? Yes No

Ratings: 1 Yes 0 No

Other News by Category