News

2013 May 21

Luka Rijeka: Od srpnja rad nove obale i kontejnerskih mostova

Na kontejnerski terminal Brajdica jučer je uplovio brod »Zhen Hua 20«, koji je nakon dva mjeseca plovidbe iz Šangaja dopremio dva kontejnerska mosta i drugu lučku opremu vrijednu 23 milijuna eura, koja će se u narednih nekoliko tjedana iskrcavati i instalirati na novu obalu Brajdice. Tijekom srpnja bi nova oprema i obala s dubinom od 14,2 metra trebala biti u funkciji, pa bi tada i Brajdica dobila puni kapacitet od 600.000 TEU-a. Sve to otvara novo poglavlje u razvoju riječke luke, što je kao najvažnije naglasio i direktor tvrtke Adriatic Gate Phillip Marsham.

– Ovo je veliki dan. Dolaskom ovog broda Rijeku ćemo ucrtati na kartu velikih i važnih luka na Jadranu. Na početku smo uzbudljivog putovanja, naš je san da Rijeka postane vrata južne i srednje Europe. Ponosan sam što sam dio ovog projekta, rekao je Marsham, te dodao da će obalne dizalice i kontejnerski mostovi s broda biti iskrcani u idućih desetak dana, dok se njihovo stavljanje u operativni pogon očekuje najkasnije do sredine srpnja.

Okret ka sjeveru

– To će se dogoditi paralelno s ulaskom Hrvatske u EU, što će, zajedno s mogućnošću prihvata brodova s većim gazom otvoriti nove prilike za riječku luku, zaključio je direktor Brajdice. Osim obale završena je i izgradnja novog ulazno-izlaznog punkta s prometnim spojem na cestu D-404, te nova veterinarsko-fitosanitarna postaja (BIP), što će omogućiti veću brzinu transporta nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, jer će se sve granične i carinske kontrole obavljati na samom terminalu. Dolazak novih dizalica i kontejnerskih mostova za terminal vremenski se poklopio sa službenom primopredajom novoizgrađenog dijela Brajdice, istaknuo je ravnatelj Lučke uprave Vlado Mezak.

– Time je završen dio projekta koji se godinama provodi. Izgrađena je nova ulazno-izlazna zgrada, nova BIP stanica koju je komisija EU-a proglasila oglednim primjerom kako takve stanice trebaju izgledati, a njenim otvaranjem dodatno se otvara mogućnost da Rijeka bude prva luka doticaja za brodove s Istoka. Očekujemo značajno povećanje količina tereta. Novim prostorom na terminalu i većom dubinom mora Rijeka postaje ozbiljna konkurencija Kopru i Trstu. Nema razloga da za tim lukama zaostajemo, kazao je Mezak.

Novinare je zanimalo koja bi nova tržišta trebala biti odredište novih tereta koji se očekuju na Brajdici, a Mezak je odgovorio kako je u prvom redu riječ o planiranom značajnijem iskoraku u središnju Europu.

– Do sad je orijentacija bila uglavnom na jug i jugoistok, a sada se luka okreće ka sjeveru i tržištima poput Češke, Slovačke, Južne Njemačke i Mađarske, rekao je Mezak, dodavši kako će jedan od ključnih preduvjeta za to biti i najavljena modernizacija željezničke pruge do mađarske granice.

Kapacitet i brzina

Brod s novom opremom na Brajdici je dočekao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je ulaganje AGCT-a i Lučke uprave ocijenio jednom od najvećih i najznačajnijih investicija u bližoj povijesti luke Rijeka.
– Ovakvo nešto u luci nismo odavna vidjeli. Nadam se da će i ovaj novi plato uskoro biti ispunjen kontejnerima, a siguran sam da je dolazak ovog broda razuvjerio i najtvrdokornije među onima koji ne vjeruju u razvoj riječkog prometnog pravca, kazao je Obersnel.

»Zhen Hua 20« na Brajdici će se zadržati oko dva tjedna. Iskrcaj opreme trebao bi započeti tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana, a krenut će najzahtjevnijom operacijom iskrcavanja jedne od dviju golemih obalnih dizalica. Ukupno je za iskrcaj potrebno oko deset dana, te još dva do tri dana za pripreme za povratno putovanje. Brod je iz Šangaja do Rijeke plovio puna dva mjeseca, oko Afrike, zbog nemogućnosti prolaska kroz Suez. To je putovanje odrađeno bez ijednog zaustavljanja, iako je brod u nekoliko navrata morao skretati s predviđene rute radi izbjegavanja nevremena, što mu može ugroziti stabilnost zbog vrlo visokog tereta smještenog na palubi.

Oprema koju je dovezao u Rijeku omogućit će, ističu u AGCT-u, znatno povećanje brzine i kapaciteta prekrcaja robe, a po ulasku u EU i vrijeme transporta do krajnjeg odredišta unutar unije, budući da će se sve granične i carinske kontrole obavljati na samom terminalu. S novom obalom u duljini od 320 metara i dubinom mora od 14,2 metra Brajdica će, posebno je istaknuto, moći primiti najveće kontejnerske brodove koji prometuju Mediteranom i po tom se pitanju napokon izjednačiti s konkurentskim lukama.

Divovske dizalice s broda po šinama do obale

Obalne dizalice imaju dohvat od pedeset metara, što je oko 18 redova kontejnera koje mogu podići na visinu od 36 metara iznad razine platoa terminala. Zbog golemih dimenzija i mase njihov iskrcaj s broda predstavlja i najveći izazov. Da bi se mogle iskrcati paluba broda će balastiranjem biti dovedena na istu razinu s obalom, a s broda na kopno bit će položene šine po kojima će se dizalice iskrcati, te potom zarotirati kako bi došle u predviđenu poziciju. Za vrijeme iskrcaja paluba broda mora ostati u prilibližno istoj ravnini s obalom, bez obzira na plimu i oseku, te prebacivanje mase tereta, što se postiže pažljivim i konstatnim rapoređivanjem balasta.

Izvor: www.novilist.hr; Marinko Glavan, Darko Pajić

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category