News

2012 Oct 17

Luka Rijeka: na Brajdici propala investicija iz IPA fonda

Zbog odluke koncesionara na kontejnerskom terminalu Brajdica o izmještanju lokacije za inspekcijsku postaju (BIP – Border inspection post) odobrena sredstva EU-a u iznosu od 29.493 eura morat će biti vraćena Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), koja više neće financirati projekt za kojeg je predvidjela 588.025 eura. Umjesto uspješnog korištenja europskih fondova, BIP na Brajdici postao je sinonim za neuspješnu investiciju SAFU-a, koji, između ostalog, sufinancira izgradnju BIP postaja na ukupno sedam lokacija preko kojih će se, nakon što Hrvatska postane članica Europske unije, iz Srbije, BiH i Crne Gore, na teritorij EU smjeti uvoziti roba biljnog i životinjskog podrijetla.

Investicija vrijedna milijun eura

Nedavno imenovani ravnatelj Lučke uprave Vlado Mezak u odgovoru na upit naše redakcije istaknuo je kako je ukupna investicija u BIP procijenjena na jedan milijun eura.

– Budući da se BIP gradi na prostoru Brajdice, te će najčešće biti u funkciji tereta s kontejnerskog terminala, njegova izgradnja i opremanje bit će predmet financiranja u sklopu Rijeka Gateway projekta. Aktualnu lokaciju BIP-a odredio je koncesionar temeljem svojih procjena kapaciteta terminala odnosno mogućnostima povećanja prometa. Uvažavajući, također, i potrebe ostalih koncesionara i poslovnih subjekata na području luke Rijeka za uslugama BIP-a, a koje se mogu očekivati nakon ulaska RH u EU, s koncesionarom je dogovoreno da objekt BIP-a bude modularnog tipa, kako bi se omogućilo njegovo preseljenje na lokaciju koja će biti prihvatljiva i drugim korisnicima veterinarsko-sanitarne i fitosanitarne granične inspekcije u trenutku kada se za to ukaže potreba.

U izvješću o korištenju novca iz fondova Europske unije, kojeg je usvojila Vlada, navodi se kako je »nepravilnost nastala zbog nemogućnosti početka izvršenja radova na lokaciji Brajdica, jer je koncesionar zabranio pristup gradilištu zbog utjecaja koji bi stanica mogla imati na dnevni promet na terminalu Brajdica te na očekivani profit koncesionara«. SAFU je zbog navedene odluke koncesionara pokrenuo postupak raskida ugovora traži  povrat sredstava. Pojašnjavaju da je ugovor bio potpisan u travnju prošle godine s odabranim izvoditeljem radova, tvrtkom Coning Ecogradnja, a raskinut je pet mjeseci kasnije.

Nepovratno izgubljeno

»Obzirom da se odabrana mikrolokacija izgradnje predmetnog objekta kosila s novim razvojnim planom koncesionara, radovi su zaustavljeni prije početka izgradnje«, ističu u SAFU. Nakon raskida ugovora, Coning Ecogradnji je priznat dio troškova vezan uz pripremu gradilišta, ali je zatražen i povrat 29.493,31 eura. Novac će biti vraćen u četiri rate. »Krajem rujna ove godine izvršena je prva uplata, dok se povrat navedenog iznosa u cijelosti očekuje do kraja godine«, objašnjavaju u SAFU, napominjući da »izgradnja ovog graničnog inspekcijskog prijelaza neće biti sufinancirana iz EU pretpristupnog programa«.

Da je problem još ozbiljniji potvrđuje i Ministarstvo poljoprivrede, gdje ističu kako je izgradnja BIP-a trebala biti financirana u okviru fonda IPA, ali to nije realizirano.

»Iako su sukladno ugovornim obvezama radovi trebali započeti 02. lipnja 2011., nadzornom inženjeru i izvođaču radova od strane predstavnika koncesionara nije dozvoljen ulaz na gradilište i početak radova, pa je s odabranim izvođačem radova, tvrtkom Coning Ecogradnja d.d. dana 16. kolovoza 2011. godine raskinut ugovor u okviru IPA 2008 projekta u vrijednosti 588.025,88 eura«, pojašnjavaju iz Ministarstva. Ukoliko se uzme u obzir jasan stav SAFU-a da izgradnja na Brajdici neće biti sufinancirana iz EU pretpristupnog programa jasno je da su izgubljena sredstva od 588.025 eura, kao i da sada istu investiciju treba snositi netko drugi. To će sada biti Lučka uprava Rijeka, jer je tako dogovoreno krajem prošlog mjeseca na sastanku predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva financija i Lučke uprave Rijeka.

Žurno u Aneks

Zaključeno je da se mora što žurnije krenuti u izradu Aneksa ugovora o koncesiji između Lučke uprave Rijeka i Jadranskih vrata, kako bi koncesionar mogao nastaviti izgradnju, te dovršiti investiciju u planiranom roku do kraja prvog tromjesečja iduće godine.

Kako neslužbeno doznajemo odluku o promjeni lokacije BIP-a donio je bivši direktor Jadranskih vrata Antonio Passaro. To je također bio jedan od razloga nezadovoljstva njegovim radom, odnosno zamjerki koje je prema njemu imao Hans-Ole Madsen, nedavno imenovani viši potpredsjednik ICTSI-a za Europu i Bliski Istok. To nezadovoljstvo kulminiralo je prije desetak dana kada je Passaro dao ostavku na dužnost direktora Brajdice. On je imao drukčije planove od Lučke uprave Rijeka, pa je stanicu premjestio na zapadnu operativnu obalu, gdje su razmontirane stare dizalice Liepher i Metalna. Međutim, niti je zapadna obala bila u funkciji niti je stanica bila u realizaciji, a mnogima se i tada činila nelogičnom odluka o lociranju stanice na samoj operativnoj obali, koja bi ipak trebala prvenstveno služiti manipulaciji tereta. Na kraju je logično postaviti pitanje zbog čega je uopće odlučivanje o lokaciji BIP-a Lučka uprava prepustila koncesionaru, koji je stopirao investiciju, te tako uskratio projektu potporu iz euro fonda.

pročitajte više

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category