News

2013 Jul 05

LNG terminal može razviti gospodarstvo i afirmirati Zračnu luku Rijeka

Župan Zlatko Komadina i njegov zamjenik Marko Boras Mandić održali su jučer sastanak s predstavnicima Ministarstva gospodarstva Antom Ramljakom i Mladenom Antunovićem iz tvrtke LNG Hrvatska, te Markom Krejčijem, voditeljem projekata uz CEI-u (Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija).

Tema sastanka bila je dinamika i aktivnosti na realizaciji gradnje LNG terminala na otoku Krku. Na sastanku je bilo riječi o trenutnim aktivnostima na provođenju projekta pripreme gradnje LNG terminala. Osobito se razgovaralo o ulozi LNG terminala na ukupnoj energetskoj (plinskoj) karti Europe te koristima koje bi od toga mogle imati kako RH, tako i lokalna zajednica.

Predstavnici PGŽ-a su zatražili pojašnjenje glede mogućeg utjecaja LNG terminala na okoliš, na što je dano uvjerenje kako se planira gradnja jednog od najmodernijih terminala u Europi te kako će svi odgovori biti dani u Studiji utjecaja na okoliš koja je upravo u postupku izrade.

Također je istaknuto da LNG terminal, kao jedan od najvažnijih energetskih objekata u Hrvatskoj, može značajno utjecati na gospodarski razvoj šire regije, ima potencijale za korištenje rashladne energije i afirmaciju Zračne luke Rijeka za prijevoz i skladištenje proizvoda za koji je potreban veliki rashladni prostor.

Izvor: www.novilist.hr; Srđan Brajčić

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category