News

2013 Apr 25

Jadrolinijin katamaran Judita nakon remonta - u kvaru!

Jadrolinijin katamaran Judita sinoć je doplovio u brodogradilište u Puntu na otoku Krku radi popravka sustava propulzije, zbog čega su putnici na liniji iz Splita za Hvar, Velu Luku i Lastovo ostali bez najbrže veze do svojih domova. Ta vijest možda ne bi bila toliko intrigantna da taj katamaran uoči vikenda nije preuzeo najdulju jadransku prugu, i to upravo nakon okončanog remonta u škveru u Puntu.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je Judita u ponedjeljak navečer doplovila u Ubli na Lastovu, a zatim je utvrđen kvar na ključnom dijelu jednog od dvaju pogonskih sustava. Dvotrupac je stoga, i to s pola snage, zaplovio prema Krku, na put dug više od 100 nautičkih milja, što je dodatan trošak goriva za nacionalnu putničku kompaniju.

Iako je plovidba na pruzi od Splita do Lastova jedan od najzahtjevnijih zadataka za Jadrolinijine brodove i posade čak i kada na moru vladaju najpovoljnije vremenske prilike, putnici nisu očekivali da će katamaran zakazati nedugo nakon obavljenog remonta.

Problemi su se, nasreću, pojavili u predsezoni kada je “bijela flota” ipak manje opterećena, ali da se slična situacija dogodila usred ljeta, bilo bi vrlo teško pokriti sve linije, a da pri tome žitelji nekog od dalmatinskih otoka i njihovi gosti ne ostanu zakinuti.

Source: www.slobodnadalmacija.hr; G. Zubčić

Do you like this article? Yes No

Ratings: 2 Yes 1 No

Other News by Category