News

2013 Mar 04

Jadrolinija obnavlja flotu, četiri nova broda graditi će Uljanik

Predstavnici Jadrolinije i Uljanika danas će na školskom brodu Kraljica mora u riječkoj luci potpisati ugovor o gradnji četiri broda.

Jadrolinija novim brodovima kapaciteta 616 putnika i 145 vozila, obnavlja svoju flotu za održavanje obalnog linijskog prijevoza, a ukupna vrijednost ugovora iznosi 32 milijuna eura. Za unosan posao natjecali su se Uljanik i Brodosplit, a najboljom je ocijenjena ponuda pulskog brodogradilišta.

S time se nisu složili u splitskom škveru, ističući kako je u natječaju bilo nepravilnosti jer su ponudili istu cijenu, ali uz dulje rokove izgradnje. Između ostalog, tvrdili su da oni jedini imaju dovoljno referenci za izgradnju takve vrste putničkih brodova.

Završetak gradnje očekuje se do početka turističke sezone 2014. godine, a brodogradilište Uljanik prvi bi brod trebao dostaviti do svibnja iduće godine.

Na svečanost potpisivanja ugovora bit će joj nazočan i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji će ujedno s čelnicima Jadrolinije potpisati ugovor o upravljanju školskim brodom Kraljica mora.

pročitajte više

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category