News

2012 Nov 21

Hrvatski pomorci na najvećem kontejnerašu na svijetu

Francuski brodar CMA CGM je 5. studenog preuzeo brod CMA CGM Marco Polo koji je sa svojom nosivosti od 16.020 DWT-a najveći brod u CMA CGM-ovoj floti a ujedno i najveći kontejneraš na svijetu.

Čast i odgovornost za zapovijedanje i brigu o brodu zaslužila su i dva hrvatska pomorca zapovjednik Velibor Krpan i prvi oficir stroja Ante Pecelj.

Prvi dojmovi zapovjednika Velibora Krpana

Brod dug gotovo 400 metara i kapaciteta do 16.020 kontejnera je posao za sebe. 27 članova posade (uključujući i 2 kadeta) upravljaju ovi morskim divom. Zapovjednik CMA CGM Marca Pola, Velibor Krpan , 44, razgovarao je s novinarima o svojoj karijeri i prvim iskustvima na ovom brodu.

"Karijeru sam započeo u dobi od 22 godine kao kadet na brodovima Croatia Linea. Od 1999. godine sam radio za njemačkog brodovlasnika nakon čega sam se 2002. godine pridružio CMA CGM-u i ukrcao na brod nosivosti 350 TEU-a CMA CGM Oran. U to vrijeme nisam ni sanjao da ću jednoga dana postati zapovjednik najvećeg kontejneraša na svijetu!

Iako je CMA CGM Marco Polo 31 metar duži, ne postoje značajne razlike između upravljanja njime i brodom CMA CGM Corte Real (13.800 TEU) kojim sam upravljao prije. S obzirom da je duži i širi od svih ostalih brodova u floti CMA CGM Marco Polo zahtijeva puno veću pažnje za vrijeme postupaka pristajanja i isplovljavanja. Što se tiče navigacije, osnove se ne razlikuje od ostalih brodova ali moraš se brzo prilagoditi novim tehnologijama na brodu".

S kapetanom Krpanom razgovarala je Branka Malnar:

Razgovor s prvim oficirom stroja Antom Pezeljem

Prvi oficir stroja, Ante Pezelj, 43, i njegov deseteročlani team odgovorni su za motor od gotovo 110.000 konjskih snaga.

"Velika je čast raditi na najvećem i najsnažnijem brodskom motoru ikad izgrađenom. Mehanika na CMA CGM-ovim brodovima je na vrlo visokoj razini. CMA CGM Marco Polo je sa svojim elektronskim kontrolama za optimalnu potrošnju goriva i korištenje snage specijalno dizajniran za sporu plovidbu. Smanjenje potrošnje goriva je značajno (prosječno 3%). Motor je također opremljen sa sustavom za optimizaciju izgaranja i postavke motora prilikom plovidbe sa manje ukrcanog tereta. Za savladavanje svih ovih tehnologija morao sam završiti neke specijalne tečajeve: tečaj za upravljanje Wartsilinim elektroničkim motorima, s obzirom da je električna centrala napona 6.600V i tečaj za rad s visokim naponom, te još jedan tečaj za upravljanje tehničkim i ljudskim resursima."

više o brodu CMA CGM Marco Polo pronađite ovdje

Najava novogradnji

CMA CGM će uskoro početi s izgradnjom 10 VLCS-a od 9500 TEU-a a najveći dio posade činiti će hrvatski časnici.

Također, CMA CGM priprema izgradnju i 10 ULCS-a kapaciteta najmanje 16.000 TEU-a.

Uskoro možete očekivati objavu oglasa za radna mjesta na tim brodovima i na Maritime Connector-u.

Do you like this article? Yes No

Ratings: 22 Yes 1 No

Other News by Category