News

2012 Aug 30

Brodosplit-BSO: porinuta luksuzna jahta

U Brodosplit-Brodogradilištu specijalnih objekata d.o.o. jučer je porinuta novoizgrađena luksuzna jahta koja se gradi za stranog naručitelja Laplaine Management Ltd. sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima.

Riječ je o brodu duljine 60 metara, širine 10,68 metara, visine do glavne palube 4 i pol metra i gaza u punom opterećenju 3,1 metar, a koji će postizati brzinu veću od 13 čvorova. Za vlasnika i njegove goste, o kojima će brinuti 10 članova posade, predviđene su tri raskošne VIP kabine u koje se može smjestiti 6-ero putnika. Na kraćim relacijama, jahta će na svoje četiri palube, u dva luksuzno opremljena salona i jednom otvorenom na palubi kormilarnice te pratećim javnim prostorima, moći primiti 75 osoba.

Jahta je porinuta u visokoj fazi opremljenosti. Gradi se prema pravilima i pod nadzorom Hrvatskog registra brodova. Isporuka je predviđena u rujnu ove godine.

Ovaj ugovor, nakon triju kruzera građenih za tržište SAD-a u razdoblju od 2006.-2008. godine, daljnji je iskorak Brodosplit –BSO-a na tržište putničkih brodova visoke klase.

pročitajte više

Do you like this article? Yes No

Ratings: 0 Yes 0 No

Other News by Category